Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με άλλα δυο άτομα, που συνελήφθησαν μαζί του, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής.

Ads

Ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Μάλιστα, βάσει του κατηγορητηρίου, ο παρουσιαστής φέρεται να έχει πληρώσει 40.000 ευρώ στα δύο άτομα, 20.000 ευρώ για τον καθένα, ώστε να εκτελέσουν το συμβόλαιο με τις σκηνοθετημένες επιθέσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σακίδιο, που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία, ήταν το στοιχείο-κλειδί για να ξετυλιχτεί η έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη και τους δύο ποινικούς που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Επιπλέον από τη βαλιστική εξέταση προέκυψε πως στα δύο περιστατικά, στην επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη αλλά και στην ένοπλη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

Ads

Επίσης η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνα στο σπίτι του Φουρθιώτη στον Διόνυσο αλλά και στο κανάλι που εργάζεται στα Μελίσσια και, κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία.

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για «συμβόλαιο» μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και των δυο ποινικών τόσο για σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή, όσο και για σχεδιο επίθεσης σε βάρος του εκδότη του Documento. 

Διαβάστε επίσης:

Άρθρο – καταγγελία Βαξεβάνη: Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου; 
Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τις καταγγελίες Βαξεβάνη
Βαξεβάνης – Φουρθιώτης και στο βάθος Πορτοσάλτε