Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Κωνσταντίνα Κούνεβα σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. ευρώ για το 2015 που προκύπτει από τις αξιολογήσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα. Ειδικότερα, η Κομισιόν ερωτάται αν υπάρχουν σκέψεις για νέα μέτρα.

Ads

«Σύμφωνα με τις πρόσφατες αξιολογήσεις του ελληνικού Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής του ΔΝΤ, προκύπτει για την Ελλάδα, ένα χρηματοδοτικό κενό, ύψους 12.6 δισ. ευρώ για το 2015», σημειώνουν στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖ.Α

«Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Κ. Ρέγκλινγκ, έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί υπέρ ενός νέου χρηματοδοτικού πακέτου για την Ελλάδα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», προστίθεται.

«Ερωτάται η Επιτροπή:  Ποια είναι η θέση της Κομισιόν και της Τρόικα σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος; Υπάρχουν σκέψεις για νέα μέτρα οικονομικής πολιτικής; Πώς κρίνει τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας;», καταλήγουν.

Ads