Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους πολιτικούς αρχηγούς για την 41η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ads

O Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς είπε: «Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός». «Αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία. Αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό», πρόσθεσε. «Αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας», ανέφερε.

Στο περιθώριο της συνάντησης σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «έχει αυτοκαθαιρεθεί». Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε πως αναμένουμε από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλίες και κινήσεις σχετικά με το θέμα της προέδρου της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός λίγο αργότερα, κατά την είσοδό του, έκανε πλάκα στον Σταύρο Θεοδωράκη με αφορμή το μαύρισμά του. «Είναι από το σκούτερ», του απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης για να ακολουθήσει σχόλιο του πρωθυπουργού στον ίδιο τόνο: «Άρα είναι το μαύρισμα της οικοδομής».

Ads

Ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκης είπε πως «μαζί σου υπάρχει καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας». «Αν εγώ ξαναπάω στη Ρηγίλλης θα το αισθανθείς ως σπίτι σου και θα επανέλθεις;», ρώτησε ο κ. Μεϊμαράκης τον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. «Την Ρηγίλλης την έχω νοικιάσει εγώ. Αισθανόμαστε όμως πολύ καλύτερα μαζί σου γιατί υπάρχει επίπεδο συνεννόησης», του απάντησε ο Πάνος Καμμένος.

Το γεύμα είχε και τη μορφή ενός άτυπου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, καθώς θεωρείται δεδομένο πως κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις. Μετά το τέλος του γεύματος οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν μηνύματα ενότητας και ελπίδας για μια ομαλότερη πορεία στο μέλλον.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου έκανε λόγο για διάθεση συνεννόησης. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε: «Η απόφαση για εκλογές είναι του Πρωθυπουργού. Όλοι συμφωνήσαμε ότι η κοινωνία πρέπει να πάει διακοπές, με την ασφάλεια ότι είμαστε στην Ευρωζώνη. Δεν κατάλαβα ο Πρωθυπουργός να έχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού».

«Υπάρχει διάθεση συνεννόησης, συζητήσαμε έλυσε ο ένας τις απορίες του άλλου. Είμαστε σε μία κομβική στιγμή. Υπήρχε ένα κλίμα ότι ο καθένας μπορεί να κρατάει τις αντιρρήσεις του αλλά είμαστε ακόμα δεσμευμένοι στη συμφωνία μέχρι η χώρα να εξασφαλίσει το σταθερό βηματισμό της στην Ε.Ε.», δήλωσε και εκτίμησε ότι «με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα η συμφωνία στις 18 – 19 του μήνα είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος».

«Την κρίση θα την ξεπεράσουμε με εθνική συνεννόηση. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Να προχωρήσουμε χωρίς πολώσεις χωρίς διλήμματα» δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση του γεύματος.