Στόχος να επιλυθούν γρήγορα και προς θετική κατεύθυνση τα ζητήματα που εκκρεμούν στη διαπραγμάτευση, ώστε να εκταμιευθεί κανονικά η δόση για τη χώρα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στο Star.

Ads

Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι το ασφαλιστικό θα λήξει θετικά.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, καθώς και το θέμα του ΑΔΜΗΕ που όμως διαφαίνεται ότι πάει «με έναν πιο καλό τρόπο», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Προσδιόρισε το ύψος των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων γύρω στα 92 δισ. για αυτό το λόγο επιβουλεύονται τη διαχείριση οι ακραίοι κύκλοι.

«Σε πλήρη αντίθεση με το πακέτο Γιούνκερ»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης, κάτι που συμπεριέλαβε στα θετικά σημεία της συμφωνίας που έχει υπογραφεί σε πλήρη αντίθεση με το πακέτο Γιούνκερ που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα και αφορούσε ακραία μέτρα σε ένα πεντάμηνο, χωρίς σταθερές χρηματοδοτήσεις.

Ads

Το κράτος είναι αναποτελεσματικό και πρέπει να αλλάξει ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη και απαντώντας για τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αποκεφαλισμούς με κομματικά κριτήρια». Σε πολλά υπουργεία υπάρχει ένας μηχανισμός, που εσκεμμένα δυσλειτουργεί για να φαίνεται η κυβέρνηση αναποτελεσματική.

Οι αλλαγές στους διοικητές των νοσοκομείων

Υπέδειξε ότι καλό θα ήταν, όλη αυτή η εξέγερση που γίνεται τώρα, που αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους διορισμένους από τα προηγούμενα χρόνια διοικητές των νοσοκομείων, να είχε γίνει παλιότερα που ο κάθε υπουργός διόριζε τους δικούς του.

Γιατί απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι από την Ειδομένη

Η απομάκρυνση των δημοσιογράφων χθες στην Ειδομένη «έγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς οι πληροφορίες που έρχονταν δεν ήταν οι καλύτερες, όμως όπως παραδέχθηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας μια κάποια υπερβολή, αντί για 100 μέτρα έστειλαν τους δημοσιογράφους αρκετά πιο μακριά» σημείωσε.