Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη στάση τους στο ασφαλιστικό εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Ads

Μίλησε για θράσος της αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντας ότι τα δυο κόμματα παρέλαβαν τις συντάξεις στα 1.480 ευρώ το 2010 και τις παρέδωσαν στα 863 ευρώ. 

«Πού ήταν τότε ο κύριος Πλακιωτάκης και η κυρία Γεννηματά; Έχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που διέλυσαν εκείνοι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Η κυβέρνηση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Με δεδομένη την αύξηση τους ΑΕΠ, από το 2018 και μετέπειτα οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια».

Ads

Στη συνέχεια η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τα δυο κόμματα ότι «βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά». «Καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον αγώνα, τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της τρόικας» τόνισε. 

«Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και να απαντήσουν: Πρέπει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές ώστε να αποφύγουμε τη μείωση; Ή πρέπει πάλι να πληρώσουν την κρίση τα συνήθη υποζύγια; Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά» κατέληξε.