Πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος με αφορμή το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να ασκήσει μήνυσε σε βάρος της αλλά και σε βάρος ΜΜΕ για τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής συγγενικών του προσώπων στη λίστα Λαγκάρντ.

Ads

«Η τακτική της  μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια αντικατοπτρίζει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον δημόσιο διάλογο», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Προφανώς, πρόσθεσε, «δεν ανέχονται την υποβολή εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα».

«Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις. Οι απαντήσεις αυτές, προφανώς, δεν οφείλονται σε εμένα προσωπικά και δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά, αλλά οφείλονται στον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Η υπόθεση

«Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης -Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία-  για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού χθες.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τα Παραπολιτικά κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφερόταν στο γεγονός ότι ο πεθερός του αδελφού του Γιάννης Παγίδας διατηρεί λογαριασμό που εμπεριέχεται στη λιστα Λαγκάρντ, στον οποίο μάλιστα συνδικαιούχος είναι και η νύφη του Αντώνη Σαμαρά, Έτα Παγίδα.

Το Κουτί της Πανδώρας επανήλθε στο θέμα αποκαλύπτοντας ότι και τα ξαδέλφια του πρώην πρωθυπουργού, οι Αντρέας και Αλέξανδρος Ζάννας περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Μετά τα δημοσιεύματα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε ζητήσει από τη ΝΔ να τοποθετηθεί για το θέμα. «Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα», σχολίασε.

«Αναφορικά με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως “όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη», είχε πει επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.