Το ζήτημα των προβληματικών Πόθεν Έσχες που έχει ανακύψει κι εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ξεσήκωσε νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης.

Ads

«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για την υπόθεση και λέγοντας ότι δεν μπορεί «να σιωπά». «Υπάρχουν -ναι ή όχι- υπουργοί του που υπέβαλαν προβληματικά “πόθεν έσχες”; Πόσα εκατομμύρια έκρυβε ο καθένας από αυτούς και γιατί τα έκρυβε; Τι βρίσκεται πίσω από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;», αναρωτιέται η ΝΔ και ζητά διαφάνεια, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, στη διαφθορά και στη διαπλοκή.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τη γαλάζια παράταξη για «απώλεια αυτοελέγχου».

«Στην προσπάθειά τους να στρέψουν την ατζέντα μακριά από τα εσωτερικά τους προβλήματα και τις έριδες των υποψήφιων αρχηγών χάνουν τον αυτοέλεγχό τους», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη.

Ads

Όπως είπε, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το Πόθεν Έσχες δεν αποτελεί επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά ευθεία επίθεση στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της Βουλής, στο οποίο συμμετέχει στέλεχος της Ν.Δ. και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

«Ας σταματήσουν να υποκρίνονται και ας εμπιστευτούν τους θεσμούς στους οποίους και οι ίδιοι συμμετέχουν. Η διαφάνεια εξασφαλίζεται μόνο όταν αυτοί λειτουργούν», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.