Τελική αναμέτρηση και ξεκαθάρισμα στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, στη σκιά της νέας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας που αποφασίζει για τις συνεδριακές διαδικασίες.

Ads

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real FM  η Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας στον Πανελλήνιο δήλωσε ότι «έχειγίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή τη συγκέντρωση, αλλά και από τη ρητορική», για να προσθέσει: «Από εκεί και πέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Αυτή είναι η μειοψηφική άποψη. Υπάρχουν αποφάσεις 27 Νομαρχιακών Επιτροπών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, που είναι διαφορετικής αντίληψης. Και βεβαίως, θα γίνουν και οι συλλογικές διαδικασίες και θα ζυμωθούν και οι απόψεις, όπως χρειάζεται να γίνει, διότι τα βιαστικά δεν είναι πάντα και τα καλύτερα».

Στην ερώτηση για το εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «Οχι» θα βρίσκονται στις λίστες του κόμματος όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές, η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι έως τότε θα έχουν υπάρξει εσωκομματικές εξελίξεις: «Αυτά», είπε, « θα λυθούν στις διαδικασίες που θα επιλέξει σήμερα η πολιτική γραμματεία. Επομένως, δεν θα επιλυθούν σε πιθανές εκλογές στο μέλλον. Θα έχουν επιλυθεί πιθανόν από πριν».

Σε ό,τι αφορά τον θόρυβο γύρω από τον Γιάνη Βαρουφάκη, το περίφημο Plan B και το τί γνώριζε ή δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός,  η Ολγα Γεροβασίλη είπε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνηση, ως όφειλε, την εποχή που τα πράγματα ήταν κρίσιμα πολύ για τη χώρα και που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαινόταν να θέλουν να προσπαθήσουν να πετάξουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να οργανώσουν δηλαδή ένα Grexit, όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή. Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός. Επομένως, αυτό διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός και σε τηλεοπτική του εμφάνιση και είναι αυτό το οποίο ήταν και παραμένει ως διατύπωση, για το τι γνώριζε, από πλευράς κυβέρνησης».

Ads