«Η Αστυνομία δρα μεθοδικά και διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί στα Εξάρχεια. Η Αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια».

Ads

Το παραπάνω σχόλιο έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στον ραδιοσταθμό Νews 24/7 με αφορμή την σημερινή μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε δύο καταλήψεις και σε ένα σπίτι στην περιοχή, όπου έγιναν 3 συλλήψεις για ναρκωτικά και περισσότερες από 90 προσαγωγές.

Σε ερώτηση αν η επιχείρηση ήταν κίνηση αντιπερισπασμού, για τον ξυλοδαρμό λιμενικών από κουκουλοφόρους στην περιοχή, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτό είναι ανόητο. Πρόκειται που οργανώθηκε εδώ και μήνες».

Σε ερώτηση αν πίσω από τις καταλήψεις ή μέσα σε αυτές μπορεί να βρίσκονται και κυκλώματα ναρκωτικών, ή αν οι «μπαχαλάκηδες» συνδέονται με τέτοια κυκλώματα, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν αποκλείεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε κατάληψη είναι το ίδιο. Η εγκληματικότητα έχει πλοκάμια. Στο πίσω μέρος μπορεί να διασυνδέονται και τέτοια ζητήματα».

Ads

Απαντώντας στην αντιπολίτευση, που έσπευσε να χαρακτηρίσει «προεκλογική» την αστυνομική επιχείρηση στα στα Εξάρχεια, η υπουργός απάντησε: «Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, μας λένε γιατί δεν γίνεται. Όταν γίνεται ψάχνουμε τρόπο να υποβαθμίσουμε το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές πως κάποιος δεν θέλει να υπάρχουν θετικές ειδήσεις».

Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε ότι «η Αστυνομία ενεργεί και συνεχώς ενεργεί όπου χρειάζεται και βεβαίως και σε Εξάρχεια, Ασπρόπυργο, Μενίδι, περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα, ή στο Πάντειο».

Σε μια τελευταία ερώτηση, αν θα συνεχιστούν επιχειρήσεις σε καταλήψεις η υπουργός δήλωσε: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω για τα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας».