Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τις τρέχουσες εξελίξεις, αναφέρθηκε και στην εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων.

Ads

Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση και διαβεβαίωσε πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η διερεύνησή της. Η αποκάλυψη του κυκλώματος, όπως είπε, επιβεβαιώνει την κυβερνητική πολιτική ώστε να μπουν κανόνες διαφάνειας στην κατανομή κονδυλίων για τη διαφήμιση ΔΕΚΟ. Σημειώνεται πως από το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων φέρεται να είχε εκβιαστεί και ένα κυβερνητικό στέλεχος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΝΔ, ενώ ήταν και διορισμένος σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της ΝΔ. «Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα, όπως απαιτείται και πολιτικά αλλά και ηθικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.