Σάλο στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε σκίτσο του γερμανικού υπουργείου Υγείας για την πανδημία, το οποίο εμφάνιζε την Ελλάδα σαν «παιδί» της  Τουρκίας. Το γερμανικό υπουργείο αναγκάστηκε τελικά να το αποσύρει, με τα ερωτηματικά για το… πώς σκέφτηκαν κάτι τέτοιο, να παραμένουν αναπάντητα.

Ads

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας και το Εθνο-ιατρικό Κέντρο της χώρας, εξέδωσαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την πανδημία και σε ηλεκτρονική μορφή, στα αραβικά, βοσνιακά, κροατικά, σέρβικα, κινεζικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, κουρδικά, παστούν, περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Το σκίτσο που εμπεριείχε το φυλλάδιο εμφάνιζε διάφορες χώρες με την μορφή εικονογραφημένων ανθρώπων, οι οποίοι κρατούσαν από μία σημαία στο χέρι τους, συμβολίζοντας έτσι την κάθε χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Ελλάδα, που εμφανιζόταν με τη μορφή μικρού παιδιού, το οποίο κρατούσε από το χέρι η «μαμά» Τουρκία.

image

Ads

Ακολούθησε θύελλα στα κοινωνικά δίκτυα, με τους Τούρκους χρήστες να ειρωνεύονται την Ελλάδα που απεικονιζόταν με τη μορφή μικρού παιδιού και τους Έλληνες χρήστες να αντιδρούν έντονα και να επιτίθενται στην Γερμανία. «Τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο η Γερμανία θα μπορούσε να έχει» ήταν ένα από τα σχόλια.

Επιπλέον, πολλοί σχολίασαν και το γεγονός ότι η Τουρκία έχει χειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γεγονός που δεν δικαιολογεί ούτε από αυτήν την άποψη την καμπάνια του γερμανικού υπουργείου.