Σε καλό κλίμα διεξήχθη σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και του Έλληνα ομολόγου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Βερολίνο.

Ads

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικούς χρέους θα προηγηθεί των μέτρων για την ελάφρυνσή του μετά το τέλος του προγράμματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Κατά τους ίδιους παράγοντες, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και της ευρωπαϊκής πολιτικής, και αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση. Ο ομοσπονδιακός υπ. Οικονομικών Όλαφ Σολτς συναντά τον Έλληνα υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο», αναφέρει σε tweet το Γερμανικό Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών.

Ads

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Ο. Σολτς, Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ, δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα θα ληφθούν πριν από το τέλος του προγράμματος το οποίο εκπνέει τον Αύγουστο και ότι η τελική έκθεση των θεσμών αναμένεται πριν από τη θερινή ανάπαυλα.

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς θα πρέπει τώρα να πάρει θέσει και να παράσχει στην Ελλάδα και ελαφρύνσεις του χρέους και τερματισμό της λιτότητας» τονίζει ο Σύνδεσμος των Γερμανικών Συνδικάτων, υπογραμμίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εισαχθούν νέοι μηχανισμοί, οι οποίοι να υποχρεώνουν την Ελλάδα, ακόμη και μετά την εκπνοή του δανειακού προγράμματος, σε μία γραμμή λιτότητας και περικοπών».