Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι προς το συμφέρον του Βερολίνου να μην απομονωθεί στη στάση του για την Ελλάδα και στο θέμα μιας ελάφρυνσης χρέους για την Αθήνα.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μιλώντας σε τακτική συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε ότι οι θεσμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν απέχουν ιδιαίτερα στην εκτίμησή τους για την Ελλάδα.

«Είναι συμφέρον της Γερμανίας να μην απομονωθεί πάρα πολύ…», δήλωσε ο Σέφερ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών πρόσθεσε ότι όλοι επιθυμούν μια λύση «προς το συμφέρον της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι εναπόκειται στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να βρουν μια λύση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα.

Ads

Νωρίτερα, ο Γερμανος υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ άσκησε εμμέσως κριτική στη στάση που τηρεί ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως προς το θέμα του χρέους.

«Στην Ελλάδα έχει δοθεί η υπόσχεση ξανά και ξανά για ελάφρυνση του χρέους, αν πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Τώρα πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Αυτό δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της γερμανικής αντίστασης. Η πολιτική πολιορκία πρέπει να αρθεί» πρόσθεσε.