Με σκληρά λόγια σχολίασε τη στάση των πιστωτών απέναντι στην Ελλάδα η αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, «Die Linke». «Η μαφία των πιστωτών εξαθλιώνει την Ελλάδα!», έγραψε χαρακτηριστικά η Σάρα Βάγκενκνεχτ στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ads

Σχολιάζοντας το νέο «πακέτο» μέτρων που επεβλήθη στην Ελλάδα, η Βάγκενκνεχτ έγραψε: «Από τη Δευτέρα, σε μια χώρα όπου ήδη πεινούν χιλιάδες παιδιά, αυξήθηκαν οι φόροι για τα τρόφιμα. Κερδοσκόποι της συνεχώς επιδεινούμενης δυστυχίας είναι οι τράπεζες και οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες».

Στη συνέχεια, η αντιπρόεδρος της ΚΟ του Die Linke επεσήμανε το στοιχείο της οικονομικής ιδιοτέλειας που χαρακτηρίζει την επιβολή του νέου «πακέτου» στην Ελλάδα. Παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι η γερμανική εταιρεία Fraport, με έδρα την Φρανκφούρτη, είναι αυτή που επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της τα 14 ελληνικά αεροδρόμια…

«Οι επιταγές της Τροϊκανής μαφίας δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, ούτε την ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της.  Πρέπει να υπάρξει τέλος σε αυτή την πολιτική που υπακούει στην χρηματοπιστωτική αγορά και βυθίζει μια ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση!», κατέληξε.

Ads