«Δεν πρόκειται να αφήσω κάποιον να νομίζει ότι θα εκβιάζει το κράτος», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν την απεργία τους αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και συμπλήρωσε πως «το Υπουργείο Υγείας έχει plan b και δεν θα τους αρέσει».

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει μαζί τους το σχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ μόλις αυτό παραδοθεί, ωστόσο υποστήριξε ότι «δεν είμαι καθόλου πρόθυμος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι, γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν από τη Δευτέρα επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, οι οποίες έχουν εξαγγείλει ότι θα συνεχιστούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Την Τρίτη και την Τετάρτη απήργησαν και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. Λόγω των κινητοποιήσεων τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, όπου αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για την τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ πως «με τα ναι που ήθελε να πει σε τέσσερα από τα άρθρα ήθελε απλώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να φανεί ότι δεν είναι αρνητικός σε όλα».

Ads

«Εμείς έχουμε ‘plan C’. Οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται. Λογικές Βορείου Κορέας και Ιράν να τις κρατήσει για το υπουργείο του», απάντησε μέσω του ίδου σταθμού ο Γιάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλοντας τον υπουργό πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε την Τετάρτη.