Εκτενή αναφορά αναφορά στις διώξεις που ασκήθηκαν για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής.

Ads

«Τα παιδιά του ΚΕΕΛΠΝΟ θα τα υπερασπιστώ ο ίδιος στο δικαστήριο διότι θεωρώ ακράδαντα ότι είναι αθώα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Έσπευσε μάλιστα να συγκρίνει την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με την δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στη ΝΔ σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας «εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς».

Η απάντηση Πολάκη και η νέα επίθεση Άδωνι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ads

Στον Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Η υπόθεση Βαξεβάνη είναι στημένη «επειδή τα χρήματα τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα», ανέφερ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι στις ΗΠΑ η Novartis πλήρωσε 350 εκατ. δολάρια. «Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Novartis να επιστρέψει τα λεφτά;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στο ζήτημα λέγοντας ότι «εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν «Δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης».

«Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε tweet. Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», κατέληξε.