Σε μια δήλωση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή σχετικά με τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη που σκότωσαν αστυνομικοί στην καταδίωξη στο Πέραμα. 

Ads

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή του Μέρα 25, Κλέονα Γρηγοριάδη, είπε ότι το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και το μόνο που μπορούμε να συζητάμε είναι πως θα γίνεται ο έλεγχος αυτής της κρατικής βίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι « Πρέπει το κράτος που έχει το μονοπώλιο της κρατικής βίας, να έχει τον τρόπο να εφαρμόζει τις αποφάσεις του όταν κάποιο κομμάτι της κοινωνίας ασκεί βία. Το μόνο που μπορούμε να συζητάμε είναι πώς θα γίνεται ο έλεγχος αυτής της κρατικής βίας και ποια είναι τα όρια αυτής της κρατικής βίας». 

Ο βουλευτής του Μέρα25 είχε σχολιάσει πριν λίγο στην ομιλία του ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης με την συγχαρητήρια ανάρτηση για τους αστυνομικούς της καταδίωξης έκανε παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «αν υποτεθεί ότι κάνω εγώ παρέμβαση, που είπα ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους, παρέμβαση κάνετε κι εσείς, που μιλήσατε για δολοφονία, και οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός έλαβε θέση επί του περιστατικού».

Ads