Λίγες ώρες προτού εκδώσουν οι δικαστικές αρχές την απόφαση να αφήσουν ελεύθερους τους 9 συλληφθέντες της πορείας της 9ης Ιουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη  επιτέθηκε -στο γνωστό του ύφος- τόσο στους ίδιους, αποδίδοντάς τους εγκληματικές ενέργειες, όσο και στις οικογένειές του, που «τους έκαναν έτσι».

Ads

«Δεν ντρέπονται τα παλιόπαιδα και οι γονείς που τα κάναν έτσι. Αυτή την ώρα σε αυτή την κρίση πάνε και κάνουν αυτά τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, επιχειρώντας παράλληλα να φορτώσει ακόμη και την οικονομική κρίση στους διαδηλωτές. (Διαβάστε επίσης: Η ΓΣΕΒΕΕ ακυρώνει Μητσοτάκη: Και οι έμποροι κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις)

Ζήτησε μάλιστα να πληρώσουν πρόστιμα οι γονείς για τις ζημιές στα μαγαζιά, υποστηρίζοντας πως τα παιδιά τους ήταν αυτά που τα έσπασαν. «Ελπίζω το δικαστήριο να χρεώσει όλες τις ζημιές στους γονείς. Να τις πληρώσουν από την τσέπη τους».

Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα και στον πατέρα του Κώστα Κ. που πέρασε στη Νομική. «Πήγε ο άλλος και του είπε ότι πέρασε στη Νομική αντί να του πει ότι ντρόπιασε το σπίτι μου».

Ads

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη