Εάν από τα αποτελέσματα της κάλπης προκύψει εικόνα ανατροπής, η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για εθνικές εκλογές, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή, σε δηλώσεις του στο Βήμα 99,5.

Ads

Πάντως, απέφυγε να διευκρινίσει τα εκλογικά ποσοστά που θα αντικατοπτρίζουν αυτή την εικόνα πολιτικής ανατροπής. Όπως είπε, όταν βγει το αποτέλεσμα θα το καταλάβουμε.

«Όποιοι δεν θέλουν περιπέτειες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό• όσοι θέλουν να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της σταθερότητας, να έχουν δουλειά ή να βρουν δουλειά…», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε σειρά σεναρίων (κατάρρευση τραπεζών, χρηματιστηρίου κλπ) τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνουν πραγματικότητα εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Ο καθένας μας, σαν πολίτης που θα πάει στις κάλπες, θα πρέπει να ξέρει ότι οι ευρωεκλογές έχουν πολιτικό διακύβευμα και μπορεί να τιναχθούν όλα στον αέρα. Αναλόγως πού θα ρίξει την ψήφο του θα κριθεί εάν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Αδ. Γεωργιάδης.

Την Κυριακή το βράδυ μόλις κλείσουν οι κάλπες, ο Στέλιος Κούλογλου και ο επιστημονικός διευθυντής της Vprc Χριστόφορος Bερναρδάκης αναλύουν ζωντανά τα εκλογικά αποτελέσματα και παρουσιάζουν ανέκδοτες έρευνες και μετρήσεις για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος τις τελευταίες εβδομάδες και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Επίσης αναλύσεις για τα αποτελέσματα στις άλλες χώρες-ανταποκρίσεις από Βερολίνο, Παρίσι, Βαρσοβία και Κίεβο.