Αντιμέτωπος με τις διαμαρτυρίες νοσηλευτών και ασθενών, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Οι νοσηλευτές διαμαρτύρονταν για την έλλειψη συλλογικής σύμβασης εργασίας στο νοσοκομείο, καθώς με τη λήξη της προηγούμενης (31 Μαρτίου) η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση.

Όταν ένας από τους νοσηλευτές έθεσε το θέμα στον Αδ. Γεωργιάδη, πήρε την εξής απάντηση: «Γιατί δεν πήρες και κανένα πανό του ΠΑΜΕ;».

Επιπλέον, όταν ασθενείς του νοσοκομείου διαμαρτυρήθηκαν για την πολύωρη αναμονή τους προκειμένου να εξεταστούν, ο υπουργός Υγείας τους απάντησε σε έντονο ύφος ότι σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου υπάρχει αναμονή και να μην περιμένουν θαύματα. «Στο Όσλο της Νορβηγίας η αναμονή είναι 8 ώρες. Δεν υπάρχει νοσοκομείο στον κόσμο χωρίς αναμονή. Μην περιμένουμε θαύματα», ανέφερε.

Ads

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το υπουργείο να εξετάζει τη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήρθκε ότι «το υπουργείο Υγείας, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έχει θέσει όλα τα προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τη χρηματοδότηση του Κέντρου σε διαδικασία ταχείας επιλύσεως. Ως εκ τούτου, δεδομένης της επίλυσης των οικονομικών ζητημάτων τού ΚΕΕΛΠΝΟ, ουδείς κίνδυνος τίθεται για τη λειτουργία του».