«Ζητάω εκλογές γιατί δεν διαλύσατε μόνο το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο», είπε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία την οποία και ζήτησε η ίδια.

Ads

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο αυτής της κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μονάχα για την πολιτική της επιβίωση. Η δημαγωγία της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας που έχει ξεκινήσει την παροχολογία δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους. Γι’ αυτό ζητάω εκλογές, γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου και του λαού. Η συγκυβέρνησή σας δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσει και μάλιστα εν κρυπτώ το μέλλον του τόπου», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά είπε: «Κύριε Τσίπρα ήδη τα δώσατε όλα, η δημόσια περιουσία της χώρας εκχωρήθηκε για 99 χρόνια και μαζί και οι τράπεζες στους σημερινούς ιδιοκτήτες αντί πινακίου φακής και μάλιστα με βλάβη για το Δημόσιο 25 δισ. ευρώ. Αρκετά πια διασφαλίσατε το μέλλον και τα συμφέρονται των δανειστών. Ζητάω εκλογές γιατί δεν διαλύσατε μόνο το σήμερα , υποθηκεύεται και το αύριο. Ξέρετε παρά πολύ καλά ότι έχει νομοθετήσατε επώδυνα μέτρα για τα επόμενα δύο χρόνια και έχει συμφωνήσει θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα και ασφυκτική εποπτεία για πολλά χρόνια».

«Η περίφημη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρήματα με τις υπογραφή σας κύριε Τσίπρα. Ζητάω εκλογές γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη και σε κρίσιμα εθνικά θέματα».

Πηγή: ΕΡΤ