«Δυστυχώς, η σημερινή μέρα στιγματίζεται από τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. Μια θλιβερή οπισθοδρόμηση για τον παγκόσμιο πολιτισμό, τη συναδέλφωση των λαών», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννήματα, στο πλαίσιο της τοποθέτησης στης για τα 46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ads

Χρηστίδης: Μαύρη μέρα για τον παγκόσμιο πολιτισμό

«Μια μαύρη μέρα για τον παγκόσμιο πολιτισμό», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. την προσευχή του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία, μετατρέποντας την από παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού της ανθρωπότητας σε τζαμί.

Όπως είπε ο Παύλος Χρηστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «η πράξη αυτή πρέπει να προβληματίσει όλους αυτούς που εξακολουθούν να κάνουν business με τον κ. Ερντoγάν». Κάλεσε την ηγεσία της Ε.Ε. να αποφασίσει «αν θα μείνει στα ωραία λόγια, τα οποία δεν θα συνοδεύονται από πράξεις ή αν θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους, αποφασιστικά, να προχωρήσει σε μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

Ads

Τέλος υπενθύμισε ότι είχαν αποφασιστεί, με αιτία το προσφυγικό – μεταναστευτικό, κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.