Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται, καινούργια δεινά έρχονται για τους Έλληνες και κατηγορώντας τον ότι έχει βάλει θηλιά στο λαιμό της χώρας. 

Ads

«Για να γίνουν παρελθόν να μνημόνια πρέπει να γίνετε παρελθόν εσείς» υποστήριξε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έχουν γίνει το δεξί χέρι των δανειστών. «Δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα στη χώρα», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «εμείς εκφράζουμε το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου».

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία επιτεύχθηκαν με φοροεξόντωση. «Έχετε γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ με την πολιτική σας. Μιλάτε για καθαρή έξοδο. Πέραν του ότι έχετε δρομολογήσει μέτρα για τα επόμενα χρόνια, τι είδους επιτροπεία παζαρεύετε;», υποστήριξε.

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα η διακοπή της διαπραγμάτευσης, αλλά αντίθετα είναι ευκαιρία», ενώ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε πως «κάθε φορά που διαπραγματεύεστε, μόνο δεινά έρχονται».