Κάλεσμα για εκλογές απηύθυνε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ορίσει ημερομηνία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ads

«Ένα είναι βέβαιο με εσάς στην εξουσία: Εσείς είστε ο χαμένος. Δεν υπάρχει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες σας. Κάθε μέρα με εσάς πρωθυπουργό χάνονται ευκαιρίες για τη χώρα και για κάθε νέο. Πάρτε το απόφαση. Τελειώσατε. Φύγετε τώρα. Αυτό μπορείτε να προσφέρετε», ανέφερε η κ. Γεννηματά, σε έντονο τόνο.

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε τη μεσαία τάξη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονόμευσε τη δημόσια περιουσία από τον Λευκό Πύργο έως την Κνωσό. «Πώς να μην χαμογελάει η κ. Μέρκελ μετά;», διερωτήθηκε.

«Από δήθεν εκφραστής της ελπίδας αποδείχθηκε ότι εσείς ο ίδιος είστε πιο παλιός από το παλιό», συνέχισε και διερωτήθηκε επίσης «τι σχέση μπορεί να έχουν οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί που σας στηρίζουν με τους αγνούς ανθρώπους της Αριστεράς;». Χαρακτήρισε επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «βαρίδι» για την Αριστερά.

Ads

Η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι το 2015 ο Πάνος Καμμένος έλεγε ότι θα μάθει στον Αλέξη Τσίπρα «να γράφει και με το δεξί» και είπε: «εσείς όμως το παρακάνατε. Γράφετε και υπογράφετε μόνο με το δεξί».

«Κάθε μέρα που περνά με εσάς πρωθυπουργό χάνονται ευκαιρίες για την χώρα και για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά και τόνισε πως «πρέπει να πάμε παρακάτω γιατί ο κ.Τσίπρας κούρασε και δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός», τονίζοντας ωστόσο πως «δεν είναι λύση η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».