«Ο πρωθυπουργός επιμένει να οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα. Οδεύουμε σε ένα δημοψήφισμα παράνοια που δεν έχει περιεχόμενο», υποστήριξε η Φώφη Γεννήματα σε ομιλία που απηύθυνε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ads

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη της απόφασης στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών. Διχάζει τη χώρα για να μην διχάσει το ΣΥΡΙΖΑ, Ενώνει τη φωνή του, τη φωνή της “Πρώτη φορά Αριστεράς” με τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή. Συγχαρητήρια για τις συμμαχίες σας κύριε Τσίπρα!, συνέχισε η Φώφη Γεννήματα εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η δήθεν «περήφανη» αλλά αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη διαπραγμάτευση των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου και όλων των Υπουργών, έφερε τη χώρα σε μια αληθινή τραγωδία. Ο κ. Τσίπρας αρνείται δήθεν το μνημόνιο, την ίδια ώρα που ζητά να υπογράψει νέο με επαχθέστερους όρους για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Έχει καταστήσει την Ελλάδα αδύναμη, απομονωμένη και ευάλωτη», συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την κριτική της προς την κυβέρνηση.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι για την κρίση και τις δυσκολίες που περάσαμε, οι ευθύνες είναι διαχρονικές, αφορούν το σύνολο του πολιτικού συστήματος και κυρίως τα κόμματα που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης. Ναι, είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα 5 χρόνια η χώρα έμεινε όρθια με πολύ δύσκολες αποφάσεις και σε αυτή τη προσπάθεια που ξεκίνησε με εξαιρετικά δυσμενείς όρους και αφόρητη πίεση χρόνου υπήρξαν λάθη, αστοχίες, αδικίες.
Είναι όμως, επίσης, αλήθεια ότι είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα και η προσπάθεια και οι θυσίες των πολιτών δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για σταδιακή έξοδο από την κρίση με ασφαλή βήματα», σημείωσε η Φώφη Γεννήματα.

Ads

Θέτοντας τέλος το δίλημμα Ευρώπη ή όχι, κάλεσε τον λαό να ψηφίσει «ναι» γιατί όπως είπε η επιλογή αυτή μας οδηγεί στο μέλλον με αξιοπρέπεια, ενώ κατά την ίδια το «όχι» είναι χρεοκοπία κι επιλογή της οπισθοδρόμησης.