«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το κοινωνικό μέρισμα, η Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «φτωχοποιούν» τους Έλληνες και εξοντώνουν τη μεσαία τάξη.

Ads

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το κοινωνικό μέρισμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νικήτρια των χτεσινών εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα κεντροαριστεράς, διερωτήθηκε πώς έφτασε η κυβέρνηση στο πρωτογενές πλεόνασμα.

«Ο κ. Τσίπρας έχει κόψει συντάξεις. Επέβαλαν φόρους 2,5 δις. Έκαναν περικοπές επιδομάτων. Αυξήθηκαν οι εισφορές αγροτών. Περιέκοψαν 1,8 δισ. από τις επιχορηγήσεις για τα δημόσια νοσοκομεία, έτσι διαμορφώθηκε το κοινωνικό πλεόνασμα» απάντησε η ίδια.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε, παράλληλα, αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στη Σύμη, που επλήγη την περασμένη εβδομάδα από την κακοκαιρία. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αναστείλει την επιβολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Ads

«Περιμένουμε ακόμη την παραίτηση του κ. Τσακαλώτου σε σχέση με τη μείωση του αφορολόγητου» είπε και εξαπολύωντας επίθεση σημείωσε πως η κυβέρνηση «θεωρεί εύπορη μια οικογένεια με παιδιά και εισόδημα 1.285 ευρώ μεικτά, δηλαδή οριακά στα 1.000 ευρώ το μήνα καθαρά».

Έκανε δε, λόγο για ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα. «Με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη και δεν μπορεί να μοιρασθεί δίκαια ο πλούτος για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες» είπε η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας:

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυνηγούν ό,τι παράγει». Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της κεντροαριστεράς «ξημερώνει μια νέα ημέρα, μια ημέρα που θα επιστρέψει η αξιοπρέπεια στους Έλληνες». Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για «φτωχοποίηση» των Ελλήνων: «Για κάθε δέκα ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός, παίρνει αντίδωρο ένα ευρώ».