Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το γεγονός ότι αυτός δεν μπήκε σε καραντίνα, αφότου διαπιστώθηκε πως ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Ads

«Όταν αντιμετώπισα τον κορονοϊό (σ.σ.: νόσησε ο γιος της) πήρα τον πρόεδρο της Βουλής και μου είπε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ θα έπρεπε να μείνω για 14 ημέρες καραντίνα. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τα μέτρα που αποφασίζει; Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Η παρουσία του (σ.σ.: Κυριάκου Μητσοτάκη) στη Βουλή συζητήθηκε. Δεν έπρεπε ο πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή από τη στιγμή που ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Open η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το «παρών» του ΚΙΝΑΛ στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που κατατέθηκε στη Βουλή τόνισε ότι «αυτό που χρειάζεται η είναι η δέσμευση της κυβέρνησης ότι αυτό θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν ήταν ολοκληρωμένη η ρύθμιση γι αυτό ψηφίσαμε “παρών”».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα της αγοράς η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι θα ήταν «καταστροφικό να έχουμε οριζόντιο άνοιγμα στη χώρα. Έχουμε καταθέσει πρόταση για ασφαλές άνοιγμα. Δεν έγινε σωστή ιχνηλάτηση στη χώρα. Μαζικά τεστ στον πληθυσμό. υπό προϋποθέσεις να ανοίξουν περιοχές που είναι ασφαλείς. Η χώρα έχει προμηθευθεί τεστ που δεν έχει αξιοποιήσει» κατήγγειλε.

Ads

Τέλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην στελέχωση του ΕΣΥ λέγοντας ότι «το ΕΣΥ πιέζεται κι αντέχει χάρη στους εργαζόμενους».