Επίθεση στη κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρόθυμο πρωθυπουργό των πιο συντηρητικών κύκλων», εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι σήμερα γράφεται μια ταπεινωτική σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος με το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.

Ads

Ταυτόχρονα, μίλησε για ισχνή-οριακή πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, η συνοχή της οποίας όπως είπε, έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή της στην εξουσία και για θέατρο του παραλόγου και κακή παράσταση που έχει ημερομηνία λήξης και επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

«Πλέον γνωρίζουμε με ντοκουμέντα και όχι με εικασίες ότι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, η πόλωση και ο διχασμός, τα ψέματα και η ανικανότητα οδήγησαν τη χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, τη δημοκρατία υπό περιορισμό, τον δημόσιο πλούτο στη διαχείριση ξένων για έναν αιώνα και τα σπίτια των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών. Είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου», υποστήριξε η κ. Γεννηματά, και πρόσθεσε απευθυνόμενη στο πρωθυπουργό:

«Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο προτείνει μνημόνιο για πάντα και διαρκή περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε λέγοντας ‘είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα’, υπονομεύει και παρακάμπτει το ρόλο της Βουλής. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη έγινε ο πρόθυμος πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων. Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών. Ο άνθρωπος που θα έδινε αξιοπρέπεια στο λαό φορτώνει ασήκωτα βάρη στους αδύναμους, διαλύει τη μεσαία τάξη και οδηγεί τη χώρα σε φτωχοποίηση».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για «κλαψουρίσματα, ψέματα και υποκρισία» της κυβέρνησης, και πρόσθεσε ότι «αυτό που σας νοιάζει μόνο και σας ενώνει είναι η καρέκλα της εξουσίας».

Ads

Η κ. Γεννηματά, υποστήριξε ότι το πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει το «αποκρουστικό σχέδιο της πολιτικής της κυβέρνησης», μιας πολιτικής όπως είπε, που έφερε τη χώρα πέρυσι στο χείλος του γκρεμού και φόρτωσε τη χώρα με το επαχθέστερο μνημόνιο 3 και 4.

Παράλληλα, μίλησε για εκχώρηση του εθνικού πλούτου και περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, και υποστήριξε ότι η χώρα οδηγείται σε ταπεινωτική εποπτεία, με τον Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής, και ο «κόφτης», τη βάζει σε ένα στενό «κορσέ» δια βίου».

«Τα σκίσατε τα μνημόνια κ. Τσίπρα!» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.