Να βάλουμε τέλος στο διχασμό που με το λόγο μας προκαλέσαμε στην κοινωνία, επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Ads

«Απομένουν πια ελάχιστες ώρες και η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού», δήλωσε και πρόσθεσε πως «το δημοψήφισμα στράφηκε τελικά κατά της χώρας, διχάζοντας το λαό και κάνοντας χειρότερη τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

«Για το ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι η ασπίδα προστασίας του ελληνικού λαού» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Στην ευρωπαϊκή πρόκληση δεν χωράει παρά μόνο θετική απάντηση, χρησιμοποιώντας μια ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου». «Η θέση της χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη» υπογράμμισε και εξήγησε ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ποτέ το δίλημμα εντός ή εκτός ευρώ

«Όχι στη ρήξη και στο Grexit, ναι στην ενεργή συμμετοχή στην καρδιά του ευρώ» επανέλαβε, ωστόσο διευκρίνισε ότι την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης την φέρει η κυβέρνηση, η οποία και έχει εντολή για λύση. Όπως ανέφερε, το Eurogroup δεν θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία, ενώ αναφερόμενη στα μέτρα. «Δεν είναι τώρα η ώρα να αποτιμήσουμε τη συμφωνία, τώρα είναι η ώρα να πετύχετε τη συμφωνία» υπογράμμισε.