Το αίτημα για παρέμβαση εισαγγελέα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ads

«Είναι η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας. Υπάρχει εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο;» ρώτησε και υποστήριξε ότι η ίδια η κυβέρνηση υποχρεώθηκε «να ρίξει μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel» όταν αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός της.

Αναφερόμενη στα θέματα της εκπαίδευσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ η αριστεία είναι ρετσινιά. Για τον Κ. Μητσοτάκη η αριστεία είναι το μέσο αναπαραγωγής της ελίτ. Για εμάς τους σοσιαλιστές είναι προτεραιότητα στην εκπαίδευση: Θέλουμε άριστες πρακτικές στα σχολεία και για τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ads

«Μακάρι να γυρνούσε η Παιδεία στη δεκαετία του ‘80. Όλες οι μεγάλες αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία φέρουν ανεξίτηλα και διαχρονικά την σφραγίδα της δημοκρατικής παράταξης. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο , στον Γεώργιο Παπανδρέου, στον Ανδρέα και τις κυβερνήσεις του» κατέληξε.

Δείτε την ομιλία της στη Βουλή: