«Είναι ρετρό πολιτική να είσαι κολλημένος με την εξουσία, όπως ρετρό είναι να έχεις τη δίψα για την εξουσία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Ads

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τους πως «με τις ίδιες συντηρητικές πολιτικές τσακώνονται για την καρέκλα για την εξουσία». «Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά», είπε η κ. Γεννηματά, η οποία εξέφρασε την άποψη πως «ό,τι έχει κοινωνικό όφελος δεν έχει πολιτικό κόστος».

Αναφερόμενη στις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι« μας δεσμεύουν όλους», εξηγώντας ότι «από τη στιγμή που έχουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο πολιτικής, προγραμματικών θέσεων και εκλογικής στρατηγικής οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε στο τέλος του Συνεδρίου».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «κρατάμε την ιστορία, τη μεγάλη προσφορά στον τόπο, τιμούμε τους ανθρώπους – ανώνυμους και επώνυμους – που πάλεψαν και έδωσαν τη ψυχή τους για τη χώρα και την Παράταξη και προχωράμε μπροστά», ενώ τόνισε πως «είμαστε η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς. Είμαστε η συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

Ads

Τέλος είπε πως οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα αλλά «η απάντηση της Ευρώπης στους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές».