«Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το “τανγκό ανευθυνότητας” και αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου», υποστήριξε και τους καταλόγισε ότι «ολεύονται στον τεχνητό δικομματισμό, κινούνται συγκρουόμενοι στο απόλυτο κενό και συμφωνούν σε ένα μόνο: στην προσπάθεια τους να λεηλατήσουν και να εξαφανίσουν την παράταξη μας», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλ’ωντας στην κεντρική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους του ΚΙΝΑΛ.

Ads

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επετέθη στην κυβέρνηση και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, που- όπως τόνισε- «ασκείται από τον υπουργό Άμυνας, έχει γίνει εργαλείο για τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με την αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη στάση του κ. Καμμένου».

«Και ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί παντελώς για αυτή την εικόνα, υποχωρεί στους εκβιασμούς των ακροδεξιών συνεταίρων του, προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα του», πρόσθεσε.
Η κ. Γεννηματά υποστήριξε εξάλλου ότι ο κ. Τσίπρας «έγινε βαρίδι της Αριστεράς» και του καταλόγισε ότι «παίζει το τελευταίο του χαρτί με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη και όχι του υπεύθυνου πρωθυπουργού μιας χώρας που βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή της νεότερης ιστορίας της».

«Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει από τη μεταπολίτευση και εδώ πρωθυπουργός, που χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ ανοίγει όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, την πορεία του, την προοπτική του, χωρίς κυριολεκτικά να λύνει κανένα.
Αντίθετα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, διευρύνει τους κινδύνους και τα αδιέξοδα, ανοίγει κερκόπορτες», υποστήριξε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Το μακεδονικό, το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγματικό, το φορολογικό, το παίγνιο με τους θεσμούς και τη δημοκρατία, το αντίδωρο στη φτωχοποίηση, το εμφυλιοπολεμικό μένος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό».

Ads

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ «Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν μιλούν για τις ευθύνες Καραμανλή», ενώ καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του».
«Στο όνομα του «σύγχρονου», του «νέου», του «φιλελεύθερου» έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

«Όλα στο φως. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», τόνισε η κ. Γεννηματά, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την ίδια τη Δημοκρατία».
«Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα. Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση», τόνισε και απηύθυνε μια προειδοποίηση «προς πάσα κατεύθυνση», όπως είπε: Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε, το «βρώμικο ‘89» ματαιοπονεί

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάξια σχολιασμού τα όσα ανέφερε η κυρία Γεννηματά

Την άμεση απάντηση της Κουμουνδούρου προκάλεσαν οι αναφορές της Φώφης Γεννηματά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.
Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, με ανάρτησή της στο twitter απάντησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Χαρακτήρισε ανάξια πολιτικού σχολιασμού τα όσα είπε η Φώφη για το ΚΙΝΑΛ, ενώ επιδεικνύοντας -όπως αναφέρει- «κατανόηση», η Ρ. Σβίγγου προέτρεψε την Φ. Γεννηματά να κοιτάξει γύρω της για να διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά «βαρίδια».