Σε κλοιό κινητοποιήσεων θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ads

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ σε συγκέντρωση καλεί και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα έχουν προειδοποιήσει και οι αγρότες, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Χθες διαμήνυαν μάλιστα ότι αυτό που θα γίνει αύριο στις μεγάλες πόλεις της χώρας «θα είναι πρωτόγνωρο».

Ads

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Την Πέμπτη ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. 

Πιο συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις. Το μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τα πλοία να μένουν δεμένα στα λιμάνια.

Σε απεργία και οι αυτοκινητιστές

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. 

Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β. Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Κλειστά και τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, και τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) διαμαρτύρεται «για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού τους ταμείου, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών».

Χωρίς δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Χωρίς γιατρούς και φαρμακεία

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι και αύριο αποφάσισαν οι γιατροί, ενώ θα συμμετέχουν και στις μεθαυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι

Τον χορό των κινητοποιήσεων ξεκινούν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα απεργήσουν την Τετάρτη ώστε να καλύψουν κανονικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης. 
Η απεργία στα ΜΜΕ θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης και θα διαρκέσει μέχρι της 06:00 το πρωί της Πέμπτης. 

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.