Δεκάδες πολίτες και πολιτικά στελέχη από το πρωί πηγαίνουν στα γραφεία της Φώφης Γεννηματά στη Χαριλάου Τρικούπη για να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη της.

Ads

image

Διαβάστε επίσης:

Αρκετά βαρύ το κλίμα και γεμάτο συγκίνηση με τους ανθρώπους που πηγαίνουν στο γραφείο να αφήνουν μηνύματα μαζί με τα λουλούδια, ενώ στην πρόσοψη του κτηρίου έχει τοποθετηθεί μαύρο πανί και η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια.

Ads

image

image

image

image

image

Γ. Λιάνης για Φώφη Γεννηματά: «λιποθυμούσε, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη”»

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Λιάνης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μίλησε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τη Φώφη Γεννηματά. Μέσα στις δηλώσεις του αποκάλυψε και κάποια πράγματα που δείχνουν τη μαχητικότητα και το θάρρος της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάνης ανέφερε ότι «Η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε τη δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και έλαβε τις αποφάσεις της όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Στη συνέχεια, με αρκετή συναισθηματική φόρτιση είπε ότι «περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μη διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για τη διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάστασή της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα».

Τέλος, έκανε αναφορά σε ατυχείς συμπτώσεις, λέγοντας ότι «Σύμπτωση ο καρκίνος του πατέρα, σύμπτωση ο καρκίνος της μητέρας, σύμπτωση ο καρκίνος της ίδιας αλλά και η μέρα που έφυγε που ήταν Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ο Ελύτης λέει πως πρέπει να ντρέπονται ορισμένες συμπτώσεις. Αυτή η σειρά, η ακολουθία των συμπτώσεων πρέπει να ντρέπεται».

Τα τελευταία λόγια προς τους συνεργάτες της 
Ο Χρήστος Πρωτόπαππας ισχυρίζεται ότι τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά προς τους συνεργάτες της ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης, κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία, διαχειριστείτε την καθημερινότητα και κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα».