Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο με αφορμή τα αδέσποτα σκυλάκια που οι εργαζόμενοι ταΐζουν στο προαύλιο του ιδρύματος. 

Ads

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Πισιμίσης, σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε, αναφέρει μεταξύ άλλων «πως όποιος υπάλληλος εντοπιστεί από το αρμόδιο προσωπικό ή τις κάμερες εξωτερικών χώρων να δίνει τροφή στα σκυλιά εντός του αύλειου χώρου θα ξεκινήσουν αυτόματα οι πειθαρχικές διώξεις». 

image

«Γελάει και το “παρδαλό σκυλί” στην Πάτρα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ καυτηριάζοντας την απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος «παρά την Δημόσια κατακραυγή συνεχίζει να έχει εν’ ισχύ μια ασύλληπτη απόφαση που στοχοποιεί τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου».

Ads

«Αντί να λάβει πρωτοβουλίες όπως οφείλει», τονίζεται στην ανακοίνωση, εκδόθηκε η απόφαση που αναφέρει ότι: «όποιος υπάλληλος συλληφθεί από το αρμόδιο Προσωπικό ή τις κάμερες εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου να δίνει τροφή στα σκυλιά στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου θα ξεκινούν αυτόματα πειθαρχικές διώξεις». «Αν είναι δυνατόν ένας συνάδελφος που θα πράξει το αυτονόητο να ταΐζει πεινασμένα σκυλιά, επειδή αδιαφορεί η Διοίκηση, θα υπόκεινται σε πειθαρχική δίωξη», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ασφαλώς και άμεσα θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα σκυλιά σε ειδικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα για ασθενείς και επισκέπτες», ωστόσο προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, «αυτή είναι μια από τις αρμοδιότητες για τις οποίες πληρώνεται ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου. Όχι όμως και να ποινικοποιούμε τους υπαλλήλους που τα ταΐζουν». «Ποιο πειθαρχικό δίκαιο προβλέπει ποινές, για τους υπαλλήλους των Νοσοκομείων επειδή ταΐζουν σκυλιά. Ωραία απόφαση. Να την κορνιζάρουμε!!!»