Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας  Ζαν-Λου Κυν-Ντελφόρζ, (Jean Loup Kuhn-Delforge) κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Ads

Στη συνάντηση ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, καθώς και για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο φορολογικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση.

Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων, ενώ ο Γάλλος πρέσβης ευχήθηκε καλή επιτυχία και ζήτησε από τον κ. Σταθάκη να τον ενημερώσει σχετικά με τις επερχόμενες πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις είπε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση και πως η Γαλλία είναι υπέρ των ποιοτικών και όχι των ποσοτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, με την προϋπόθεση πως θα είναι καλά σχεδιασμένες και θα πραγματοποιηθούν εν ευθετώ χρονώ και με προσοχή. Επίσης υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι είναι σημαντικό να αγκαλιάσουν τις προσπάθειες και να δεσμευτούν για την όσο το δυνατόν πιο αρμονική επίτευξή τους.

Ads