Παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι από την οποία τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα μικρά παιδιά, την Πέμπτη, στην Ανεσί, στην ανατολική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα με μήνυμά της στο Twitter η εισαγγελέας Λιν Μπονέ-Ματίς.

Ads

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η κατάστασή του κρίθηκε «συμβατή με την προφυλάκιση» βάσει της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνη.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε παράλληλα ότι τα δύο από τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση σήμερα, μία ημέρα μετά την επίθεση.

Τα άλλα δύο παιδιά –και δύο συνταξιούχοι που τραυματίστηκαν επίσης– φέρουν λιγότερο σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ads

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι του 32χρονου στη Γαλλία εναντίον των ατόμων που βρίσκονταν σε πάρκο στην πόλη Annecy κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο δράστης φαίνεται ότι προσπαθεί να επιτεθεί σε ένα μωρό που βρίσκεται σε καροτσάκι, ενώ η μητέρα του φωνάζει τρομοκρατημένη. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο σημείο ουρλιάζουν και προσπαθούν να τον απωθήσουν καθώς κινείται εναντίον τους.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες!

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια πλατεία στην πόλη Annecy στις γαλλικές Άλπεις. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη που επιτέθηκε αδιακρίτως.

Σύμφωνα με μαρτυρίες έξι άτομα δέχθηκαν επίθεση στην παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στην άκρη της λίμνης.

Ο δράστης είναι 32 ετών, με καταγωγή από την Συρία και  είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Γαλλία.