Ένας από τους πλέον έγκριτους οικονομολόγους, ο Αμερικανός James Galbraith, απέστειλε τη Δευτέρα, επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία εξαίρει τον χαρακτήρα του και τον παρακινεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Ads

Η επιστολή του J. Galbraith έχει ως εξής:

29/12/2014
Αγαπητέ Αλέξη,

Ένα σημείωμα μόνο προκειμένου να σου πω ότι οι φίλοι σου εδώ σε έχουν πολύ στο μυαλό τους απόψε.

Ads

Σ’ έχω δει δυο φορές σε περιστάσεις που απαιτούσαν τον καλύτερό σου εαυτό -με την ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και τη βραδιά των εκλογών τον περασμένο Μάη. Δεν  θα συμπεριλάβω την περίπτωση εδώ στο Ώστιν.

Η αυτοκυριαρχία που έδειξες και τις δύο φορές μου εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ξέρω ότι από αύριο θα είσαι σε θέση να ξεκινήσεις  το έργο του να συνεγείρεις ολόκληρο τον ελληνικό λαό με το μέρος σου.

James

————————————————————————————————————–

Dear Alexis,

Just a note to let you know that your friends here have you very much in mind tonight.

I’ve seen you twice in situations that demanded your best – at ERT in Thessalonika and on election night last May. I won’t count the occasion here in Austin.

The poise you showed both times gives me complete confidence.

I know that tomorrow you can begin the task of bringing the whole Greek people to your side.

Go get ’em.

No reply.

James

Ποιος είναι ο James Galbraith

Ο 62χρονος James Galbraith γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1952 και είναι γιος του διακεκριμένου οικονομολόγου, John Kenneth Galbraith (1908-2006).  

Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών του Χάρβαρντ το 1974, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ το 1981 και είναι καθηγητής στη Σχολή Δημοσίων Υποθέσεων «Λίντον Τζόνσον». Έχει γράψει πληθώρα επιστημονικών βιβλίων για την οικονομική κρίση, ενώ ειδικεύεται σε ζητήματα Μακροοικονομίας.