Δύο παράλληλες θεωρίες συνωμοσίας ενορχηστρωμένης στα… υπόγεια του Μαξίμου, ένα νέο δεξιό κόμμα με «γεννίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ» και ένα «οργανωμένο σχέδιο διάσπασης του Κινήματος Αλλαγής» γεννά – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – η κινητικότητα στην πολιτική σκηνή και η άκρως εμφανής πλέον πολιτική αγωνία της ηγεσίας της ΝΔ.

Ads

Σε ό,τι αφορά τον εκ δεξιών… «Δούρειο Ιππο», σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει ότι αρχηγός του νέου κόμματος που έχει προαναγγείλει ο Ευάγγελος Αντώναρος θα είναι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ότι όλη αυτή η κινητικότητα διαγραφέντων και δυσαρεστημένων γαλάζιων στελεχών εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο «ορφανών της δεξιάς» που γίνονται «γεννίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τα ορφανά της δεξιάς γεννίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ – Συγκλίνουν για αρχηγό στον Κωνσταντίνο Μίχαλο του ΕΒΕΑ», είναι ο τίτλος της εφημερίδας, που πάντως προκάλεσε την άμεση απάντηση Αντώναρου μέσω Facebook.

Ο Μίχαλος, ο Αντώναρος και «η συμπεριφορά των ηλιθίων»

Ads

«O πατέρας μου, ο Αρχέλαος, μου έλεγε ότι το μεγαλύτερο γέλιο προκαλεί συνήθως η συμπεριφορά των ηλιθίων» έγραψε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή, προσθέτοντας: «Ε, τι να κάνω — αυτό σκέφτομαι κάθε πρωί που ανοίγω μια εφημερίδα, ακούω έναν σταθμό και διαβάζω ένα ενημερωτικό σάιτ για να “πληροφορηθώ” — δήθεν έγκυρα — τι σχεδιάζουμε με πολιτικούς φίλους. Έτσι “έμαθα” σήμερα απο ασήμαντης κυκλοφορίας εφημερίδα που στοιβάζεται απούλητη στα περίπτερα και προσπαθεί να βρει αναγνώστες με υποχρεωτικές συνδρομές στην Πειραιώς ότι: έχουμε βρει αρχηγό (μπούρδα υπ αριθμόν 1) και έχουμε βρει γραφεία στη Μεσογείων (μπούρδα 2).

Είναι αλήθεια ότι συρρέουν σε μας πολίτες και στελέχη από όλη την Ελλάδα. Αλλά σε κανένα γραφείο στη Μεσογείων. Το βέβαιο είναι ένα: Κανείς δεν πάει ούτε επιστρέφει στην Πειραιώς. Ούτε στην Αλεξάνδρας όπου κάποιοι φίλοι του Μητσοτάκη στήνουν ένα παράκεντρο κομματικής δομής».

Στελέχη της ΝΔ εκτός κλίματος Μητσοτάκη επισημαίνουν πως το δημοσίευμα της εφημερίδας ήρθε μία ημέρα αφ’ ότου ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο αίτημα Μητσοτάκη και Γεννηματά για πρόωρες εκλογές δηλώνοντας ότι «θα επιφέρουν χαοτική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία».

Τα ίδια στελέχη προσθέτουν με νόημα ότι η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» απηχεί καθαρά και σταθερά τις θέσεις Μητσοτάκη, και ότι τόσο ο Κωνσταντίνος Μίχαλος όσο και οι Ευάγγελος Αντώναρος, Κατερίνα Παπακώστα και Νίκος Καραχάλιος που κινούνται προς τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα είναι πρόσωπα προερχόμενα από το λεγόμενο καραμανλικό μπλοκ.

«Οργανωμένο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ: Διασπάστε το ΚΙΝΑΛ»

Τα… άνθη της αριστερής συνωμοσίας όμως εντοπίστηκαν και στον έτερο πολιτικό χώρο, εκείνον του «μεταρρυθμιστικού κέντρου» που ξορκίζει κάθε απόπειρα σύγκλισης του Κινήματος Αλλαγής ή προσώπων της κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, μία ημέρα μετά την εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση στην οποία παραβρέθηκαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Παππάς), ο Απόστολος Δοξιάδης διαπίστωσε και «αποκάλυψε» το «Οργανωμένο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ: Διασπάστε τοι ΚΙΝΑΛ».

«Αφού δεν έπιασε η λεγόμενη “επίθεση αγάπης” στη Φώφη Γεννηματά, νομίζω έχει μπει σε δράση το Σχέδιο Β του Σύριζα», έγραψε μεταξύ άλλων, εξηγώντας: «Είναι ένα συντονισμένο σχέδιο να διασπάσει τον κεντροαριστερό ή σοσιαλδημοκρατικό χώρο (η ετικέτα δεν έχει τόση σημασία) μέσω περιφερειακών συμμαχιών, με δευτεροκλασάτους ή τριτοκλασάτους πολιτικούς και πολιτευτές του, καθώς και με διανοούμενους εκ των οποίων κάποιοι γενικότερα χαίρουν (έχαιραν;) εκτίμησης. Θα πρέπει να προσέξει όποια και όποιος συμμετέχει σε αυτό… Γιατί βέβαια ισχύει και η παμπάλαια αρχή: την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν. Τον προδότη ουδείς».

Σήμερα, Γιάννης Ραγκούσης και Σταύρος Θεοδωράκης και Δημήτρης Κρεμαστινός μπήκαν στο στόχαστρο και του σάιτ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», του liberal.gr, το οποίο σε άρθρο του καλεί τη Φώφη Γεννηματά «να λάβει δραστικά μέτρα». Διότι, όπως αναφέρει, οι διαφοροποιήσεις των τριών – από τη σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – διαμορφώνει «νοσηρό κλίμα» από το οποίο «προκύπτει και ένα, ηθικής τάξεως, ερώτημα. Είναι δυνατόν στελέχη του ΚΙΝΑΛ να συναγελάζονται και να επιζητούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που τρία ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρόεδρός του, είναι θύματα μιας σκευωρίας που έστησε ο Τσίπρας και η παρέα του; Είναι δυνατόν ο Δ.Κρεμαστινός να είναι με τους «συμμορίτες», όπως τους αποκαλεί ο Α.Λοβέρδος, και όχι με τους συντρόφους του που είναι θύματα των «συμμοριτών»;