Την αντίδραση γαλάζιων στελεχών προκάλεσε η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), με την οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά». Ο Δημήτρης Σιούφας αλλά και ο Γιάνης Μιχελάκης ήταν οι π΄ρωτοι που πήραν θέση.

Ads

«Ατυχέστατη», χαρακτήρισε την αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία ο Δημήτρης Σιούφας. Όπως είπε σχολιάζοντας το γεγονός: «Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επιτευχθεί στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ. Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Μιχελάκης, που χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την αποδοχή του ψηφίσματος με δύο, αναρτήσεις του στο twitter.

image

Ads