«Η ανάπτυξη περνά μέσα από την ίδια τη χώρα», σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
 

«Είναι θετικό που είχαμε δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης», τόνισε, πρόσθεσε, ωστόσο, πως για να προχωρήσει η ανάπτυξη, χρειάζεται επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, κλείσιμο οργανισμών που ζουν από τους πόρους των πολιτών και αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 15 δισ. που «λιμνάζουν» στις Βρυξέλλες.
 
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι «σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό ότι κεφάλαια 18 δισ. ευρώ μπαίνουν αύριο ή τη Δευτέρα στις τράπεζες».
 
Αναφερόμενος στην εκροή καταθέσεων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έκανε λόγο για εκροή πόρων από την πραγματική οικονομία που πρέπει να αντιστραφεί για να διατεθούν στην πραγματική οικονομία.
 
«Η ανάπτυξη είναι συνάρτηση όλων αυτών και με αυτά χρειάζεται να ασχοληθούμε και όχι με διάφορα άλλα, όπως κάνουμε τελευταία», κατέληξε.