Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης αποφάσισε την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013 – 2014.

Ads

Σημειώνεται πως μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν σε δίκη ήταν και τρεις ευρωπαίοι τεχνοκράτες που συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, το οποίο είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα. Το ζήτημα της δίωξής τους είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους δανειστές, που έθεταν ζήτημα ακόμη και μη εκταμίευσης της δόσης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε πως το βούλευμα πάσχει λόγω «έλλειψης αιτιολογίας»  αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

«Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ανέφερε στην απόφασή του ο αντεισαγγελέας.

Ads