«Φάρσα στην Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στη δίκη του Χάινριχ φον Πίρερ στην Ελλάδα. 

Ads

«Ο Χάινριχ φον Πίρερ, πρώην επικεφαλής της Siemens, συνεχίζει να έχει μπελάδες με την εταιρεία του εξαιτίας των παλιών υποθέσεων διαφθοράς που ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια. Όχι όμως πια στη Γερμανία, αλλά στην Ελλάδα. Από το τέλος Νοεμβρίου 2015 έχει ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δίκη εναντίον του φον Πίρερ και άλλων 60 κατηγορουμένων για δωροδοκίες που έγιναν εδώ και καιρό». 

«Το κατηγορητήριο εναντίον του φον Πίρερ εμπεριέχει γενικές κατηγορίες και όχι κάτι που προκύπτει από τα στοιχεία της γερμανικής δικαιοσύνης. Ο πρώην επικεφαλής της Siemens πλήρωσε ήδη στη χώρα του χρηματικό πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ και για το λόγο αυτό δεν θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο για την ίδια υπόθεση άλλη μια φορά. Το ίδιο ισχύει και για τους οκτώ άλλους συγκατηγορούμενους του από τη Siemens Γερμανίας, οι οποίοι κατηγορούνται στην Αθήνα μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες» αναφέρει η εφημερίδα. 

Και καταλήγει: «Ο φον Πίρερ και η παρέα του δεν υποχρεούνται να εμφανιστούν στο δικαστήριο, αλλά παρίστανται μέσω των συνηγόρων τους. Η δίκη όμως δεν προχωράει. Πότε απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι, πότε οι δικηγόροι, πότε η αίθουσα του δικαστηρίου είναι πολύ μικρή. Μια φάρσα».

Ads