Σε «οριακή κατάσταση» βρίσκονται οκτώ απεργοί πείνας, μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, όπως αναφέρεται σε δήλωση του δικηγόρου και νομικού εκπρόσωπου τους Φραγκίσκου Ραγκούση το βράδυ της Πέμπτης.

Ads

Αίτημα των απεργών πείνας, που βρίσκονται στην 25η μέρα αποχής από το φαγητό, είναι μεταξύ άλλων η αποφυλάκιση της μητέρας και της συζύγου δύο έγκλειστων. Το Συμβούλιο αναμενόταν να λάβει αποφάσεις την Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται πως αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, ωστόσο η αρχική συνεδρίαση αναβλήθηκε για την Πέμπτη.

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει η Δικαιοσύνη είναι να κάμψει τη γραφειοκρατία και την ολιγωρία που παρουσιάζεται και να παρθεί απόφαση από το Συμβούλιο, μετά τη θετική πρόταση του εισαγγελέα για αποφυλάκισή τους. Οι 40 παλμοί που χτυπάνε κάποιες καρδιές των απεργών πείνας και το 17% απώλειας του βάρους τους δεν αφήνουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Σχετικά με το αίτημα της κατάργησης των φυλακών Τύπου Γ και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, σημειώνεται πως το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για κρατούμενους έχει δοθεί ήδη προς δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. 

Ads