Ο μεγάλος όγκος νερών που έφτασε στον Εύηνο ποταμό λόγω των βροχών, κατέστρεψε το πρόχειρο γεφυράκι που από τον περασμένο Μάιο εξυπηρετούσε τα χωριά της Μακρυνείας.

Ads

Επίσης Εύηνος συνεχίζει να τρώει αγροτικές εκτάσεις δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους αγρότες της περιοχής ςνώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το γεφυράκι αυτό φτιάχνεται κάθε χρόνο από τότε που το επιτρέπει ο καιρός και δεν είναι λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούν. Από περαστικούς που «κόβουν» δρόμο για να μπορέσουν να μπουν το συντομότερο στην Ιόνια Οδό ή για να κάνουν το μπάνιο ή να επισκεφτούν τις περιουσίες τους.

Και στη Ναύπακτο

Σε 4 τουλάχιστον περιπτώσεις,η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε προκειμένου να συνδράμει στην άντληση υδάτων κυρίως από υπόγειους χώρους, στην πόλη της Ναυπάκτου . Συγκεκριμένα σε Ψανή, Γρίμποβο, οδό Καλυδώνος και στο κέντρο της Ναυπάκτου.

Ads

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε σε επιχειρήσεις της περιοχής η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες το Αγρίνιο.

Στα όρια του χωριού στη Στράτο “έσπασε” ρέμα με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια. Από το ανεξέλεγκτο ρέμα πλημμύρισε επιχείρηση επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Επιχειρούν άλλωστε στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα για την άντληση των υδάτων ενώ συνδράμουν και τρακτέρ.

Πηγή: nafpaktianews.gr