Επεισόδιο με γυναίκα, μέλος της πρωτοβουλίας «Απελάστε το Ρατσισμό», που επιχείρησε να φωτογραφίσει μάρτυρα, σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ads

Η γυναίκα, που βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσει την κατάθεση του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα, καθηγητή πληροφορικής και μέλους της εν λόγω πρωτοβουλίας, αγνοώντας τη νομοθεσία, που απαιτεί άδεια του δικαστηρίου, επιχείρησε να τον φωτογραφίσει και μάλιστα χωρίς να κρυφτεί.

Η γυναίκα έγινε αμέσως αντιληπτή από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν, ιδιαίτερα έντονα, κάποιοι δε της απευθύνθηκαν με τρόπο απρεπή.

Η φόρτιση ήταν μεγάλη και η άμεση αντίδραση της φρουράς λειτούργησε κατευναστικά, καθώς έσπευσε να απομακρύνει την γυναίκα, την ίδια στιγμή που βρέθηκε στο πλευρό της και ο μάρτυρας, ο οποίος την γνωρίζει και επιχείρησε να την προστατεύσει από τον προπηλακισμό.

Ads

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του κ. Κούρκουλα από συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι υπέβαλαν σειρά ερωτήσεων, μεταξύ άλλων και για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, το 2008, για την επέτειο των Ιμίων.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είχε δει τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο στην συγκέντρωση αυτή και τόνισε πως οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, με τα οποία είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία συμμετείχε και αυτός.