Φωτογραφία που εικονίζει τον άνθρωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει με σκοπό να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσαν στη κύκλοι της Νέας Δημοκρατία.
 

Ads

Ο άνθρωπος που βρίσκεται δεξιά του Πάνου Καμμένου στη φωτογραφία, σύμφωνα με αυτούς που τη διέρρευσαν, είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος την περίοδο του στιγμιότυπου – που φέρεται να τραβήχτηκε στις 22 Μαρτίου του 2013 – εμφανίζεται ως συνεργάτης του Πάνου Καμμένου να συμμετέχει σε συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε: 
Ο τραπεζικός Γιώργος Αποστολόπουλος φέρεται ως ο μεσάζοντας που δωροδόκησε τον Χαϊκάλη

 
Για προβοκάτσια κατηγορεί η ΝΔ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ
 
Δριμεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατηγορώντας τους για προβοκάτσια, με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.
 
«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια» σημείωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, και έστρεψε τα βέλη του κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τους πως προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές και πως μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις.
 
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως το πρόσωπο που καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε ήδη γνωστοποιήσει τη σχέση του με το εν λόγω πρόσωπο σημειώνοντας ότι την άνοιξη του 2013 αποχώρησε και επέστρεψε στη ΝΔ.

Η απάντηση Καμμένου
 
«Η φωτογραφία της ΝΔ είναι Μάρτιο 2013 όπως είπα και στην συνέντευξη προσελήφθη στην Ελληνική τράπεζα την άνοιξη του 2013 και γύρισε στην ΝΔ» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
 
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι γνώρισε τον Γ. Αποστολόπουλο στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε πως είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS.

Ads

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ 

Με μία φράση αντέδρασε η Κουμουνδούρου στις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου για τις καταγγελίες Χαϊκάλη: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».