Επτά φωτογραφίες που προέρχονται από το εσωτερικό κύκλωμα των φυλακών Νιγρίτες Σερρών, στις οποίες απεικονίζονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι να σέρνουν γυμνό και κακοποιημένο τον βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα».

Ads

Στα επτά καρέ φαίνεται αρχικά ο 42χρονος κρατούμενος τις πρώτες στιγμές της εισόδου του στις φυλακές και γύρω του σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων τον «υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις». Ανάμεσα σε του διακρίνεται και ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας.

image

image

Ads

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σπρώχνουν τον Καρέλι στις 3:45 της 27ης Μαρτίου στο δωμάτιο υποδοχής.

image

Δύο ώρες και 45 λεπτά αργότερα τον τραβούν σχεδόν γυμνό και κακοποιημένο προς το κελί, όπου άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

image

image

image

Στα πρώτα καρέ, όταν ο 42χρονος εισήλθε στις φυλακές Νιγρίτας, εικονίζεται ένα αιμάτωμα στο αριστερό μάτι του. Στις επόμενες φωτογραφίες, ο Καρέλι φαίνεται να να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να σέρνεται προς το κελί του.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του Καρέλι είναι 15 υπάλληλοι των φυλακών, από τους οποίους οι οκτώ έχουν ήδη απολογηθεί, και έξι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απολογία των υπολοίπων επτά, ανάμεσα στους οποίους και ο διευθυντής των φυλακών.

Διαβάστε επίσης: «Συστηματικά και αδιαλείπτως» βασανίστηκε ο Καρέλι