Η Αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ευρήματα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης, «Combat 18».

Ads

Οι επτά κατηγορούμενοι για κακουργήματα θα απολογηθούν στον ανακριτή το Σάββατο ενώ οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι τους για πλημμελήματα θα βρεθούν στο ανακριτικό γραφείο για τις απολογίες τους την Παρασκευή. Σε βάρος των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την Εισαγγελία για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της διεύθυνσης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη και διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών. 

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση φαίνεται να προκύπτουν διασυνδέσεις και με την Χρυσή Αυγή. Στον φάκελο περιέχονται πληθώρα στοιχείων από άρσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ενώ εντύπωση προκαλεί συνομιλία μελών της οργάνωσης που συζητούν για την δράση τους και αναφέρουν πως πρέπει να «σταματήσουν να χτυπούν “τα παιδάκια” και να ασχοληθούν πλέον με το Δημόσιο».

Η νεοναζιστική ομάδα λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, καθόριζε στόχους, έδινε οδηγίες, ανέθετε ρόλους και παρείχε νομική προστασία στα μέλη της. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των συλληφθέντων, η νεοναζιστική οργάνωση φαίνεται πως δρούσε πριν από το 2010 και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις μεταξύ των οποίων και πολλές με εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά αυτοδιαχειριζόμενων χώρων στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα, τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη. Στόχοι επίσης ήταν μετανάστες, Ρομά και άλλες μειονότητες.

Ads

Κατά τις εφόδους που οι αρχές πραγματοποίησαν στα σπίτια των εμπλεκομένων εντόπισαν μεταξύ άλλων σπαθιά, στιλέτα, κουκούλες, ακροδεξιά σύμβολα , ξιφολόγχες , κροτίδες, ένα μακρύκανο τυφέκιο με διόπτρα, ποσότητα ναρκωτικών, γκλόπ , ποσότητες εκρηκτικών, κ.ά.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image