Φωτογραφία που απεικονίζει τον Χάρη Τομπούλογλου να λαμβάνει έναν φάκελο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA3. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της διαφημιστικής εταιρείας Άγη Τάτση πρόκειται για στιγμιότυπο κατά το οποίο ο o πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαία Κυριακού» παίρνει το χρηματικό ποσό ύψους 25.000 ευρώ το οποίο είχε απαιτήσει από την εταιρεία. «Του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου», δήλωσε ο Τάσος Γκιάτης που είχε αναλάβει τον ρόλο του μεσάζοντα και οδήγησε στη σύλληψη του Χ. Τομπούλογλου. Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου συνεχίζεται η απολογία του ίδιου και του 40χρονου συνεργού του. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Toμπούλογλου, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω  να λαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα εκβιαστικά, αξίας 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό. 
 
Στη φωτογραφία, ο άνθρωπος που διακρίνεται να δίνει το φάκελο στον Χ. Τομπούλογλου φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης. Είναι το άτομο που φέρεται να οδήγησε στη σύλληψη του Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των δυο πλευρών. Πήγε στη συνάντηση «καλωδιωμένος» ώστε να βιντεοσκοπηθεί με τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης: O Τομπούλογλου είναι η κορυφή του παγόβουνου. Του Στέλιου Κούλογλου
 

«Του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA το Σάββατο ο Τάσος Γκιάτης.  «Στη συνέχεια έδωσε το φάκελο στο συνεργάτη του και του είπε να κατέβει από τις σκάλες, ενώ ο ίδιος κατέβηκε από το ασανσέρ […] Προφανώς το έκανε για να μη συλληφθεί με τα χρήματα στην τσέπη», συμπλήρωσε.  Επιπλέον ανέφερε ότι συνέστησε στον Χ. Τομπούλογλου «να μην ρίξει τους ανθρώπους», δηλαδή τη διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Ads

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος, το όνομα του οποίου ακούγεται στις κασέτες που ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου και δεν είχε καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης και τον εκβιασμό. «Αντιθέτως, ο Τομπούλογλου με χρησιμοποίησε στον εκβιασμό του λόγω της θέσης μου για να πάρει περισσότερα λεφτά», τόνισε ο Στ. Μιχαλάκος. Ο δικηγόρος της εταιρείας σημείωσε ότι είχε προηγηθεί ηχογραφημένη συνομιλία του γιατρού με τον πρόεδρο της διαφημιστικής, την οποία παρακολουθούσε η Αστυνομία και από την οποία δεν προέκυψε καμία ενοχή του και συνεπώς δεν κλήθηκε για να καταθέσει.

Νωρίτερα, ο Τάσος Γκιάτης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αποτελεί υποχρέωση και καθήκον κάθε ενός από εμάς να συμβάλλουμε ενεργητικά στην αποκάλυψη κάθε κρούσματος διαφθοράς, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται σε ευαίσθητους τομείς του Δημοσίου, όπως τα Νοσοκομεία». «Με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η εμπλοκή μου συνίσταται στην καταγγελία στις Αρχές των όσων περιήλθαν σε γνώση μου, προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ο όποιος επίορκος κρατικός λειτουργός», τόνισε. «Χωρίς να σχετίζομαι με οποιονδήποτε τρόπο με την ουσία της υπόθεσης, κατήγγειλα την υπόθεση διαφθοράς, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος μας, η σιωπή απέναντι στη διαφθορά, είναι συνενοχή», κατέληγε η ανακοίνωση του πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank.
 
Ο Τομπούλογλου συνελήφθη την Τρίτη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία. Περνώντας την πόρτα του εισαγγελέα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η υπόθεση ήταν στημένη» και έκανε λόγο για σκευωρία, υποστηρίζοντας ότι «η αλήθεια θα φανεί». Ωστόσο οι διάλογοι στις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τις οποίες φέρεται να έχει στα χέρια της η αστυνομία, είναι αποκαλυπτικοί. Ειδικότερα μεταξύ άλλων ο Χάρης Τομπούλογλου ακούγεται να λέει: «Δεν είμαι εγώ ο μαλάκας να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία».